Beste laptopstandaard 2024

Laptopstandaard kopen? In dit artikel vind je de beste laptopstandaard van 2024. Daarnaast blikken we op de verschillende soorten én vertellen je graag waar je op moet letten bij het kopen van een laptophouder.

Werken met een laptop is natuurlijk heel gemakkelijk. Je neemt de computer overal mee naartoe en je hebt ook altijd alles bij de hand. Doordat zowel het beeldscherm, de muis als het toetsenbord aan elkaar vastzitten, kom je nooit onderweg tot de conclusie dat je iets vergeten bent mee te nemen. Maar aan de andere kant kan een laptop ook wat nadelen hebben.

Door de vaste stand van het scherm ten opzichte van het toetsenbord, pas je ongemerkt tijdens het werken je houding aan. Zeker als je lang achter elkaar bezig bent, kan dat tot verkrampte spieren leiden. Bovendien is soms lastig om te typen op het kleinere toetsenbord. Doordat je laptop op het bureau staat, is ook de ventilatie minder. Bij warm weer raakt je laptop gemakkelijk oververhit, zeker als je er een volledige werkdag achter zit.

Er zijn aardig wat zaken waar je tegenaan kunt lopen tijdens het gebruik van een laptop. Dit kun je echter gemakkelijk oplossen met een laptopstandaard. Hiermee kun je je laptop op de juiste hoogte zetten. Het beeldscherm is daardoor op ooghoogte. En ook de positie van je armen en polsen kun je beter afstellen, zodat je in een ergonomische houding kunt zitten tijdens het werken. Omdat de laptop in een laptopstandaard niet direct op je bureau staat, creëer je ook nog ruimte voor ventilatie. Dit ontlast je laptop en maakt het werken hiermee ook een stukje aangenamer. Met de extra ruimte die je hebt, werk je ook de kabels eenvoudig weg.

Ontdek hier de beste laptop standaarden van 2022 en lees bovendien waaraan je deze kunt herkennen. Zo weet je waar je op moet letten als je een laptopstandaard voor je eigen laptop aan gaat schaffen.

Beste laptopstandaard 2024: de top 5!

  1. ViveGrace Ergonomisch, Inklapbaar en Verstelbaar – Zilver
  2. LifeGoods Lichtgewicht Universeel Draagbaar – Zilver
  3. Sirius Choice Universele Ergonomische Verstelbaar – Zwart
  4. Nexstand K2 – Zwart – Verstelbaar in 8 standen – Makkelijk opvouwbaar
  5. Verstelbare Ergonomische Kunststof – Zwart

1. ViveGrace Ergonomisch, Inklapbaar en Verstelbaar

Beste laptopstandaard 2022: Vivegrace

De Vive Grace Laptopstandaard is van aluminium en daarmee een lichtgewicht houder. Het design is elegant en je kunt de laptop eenvoudig op de houder bevestigen. Geschikt voor de meeste laptop modellen. Op de ViveGrace Laptopstandaard passen laptops van 10” tot 16”. Dat betekent natuurlijk dat ze ook het gewicht kunnen dragen van laptops van deze afmetingen.

Dankzij het goed doordachte design, ben je bij deze laptophouder verzekerd van een ergonomische werkhouding. Je stelt de standaard helemaal naar wens in. Mocht je de houder van je werk mee naar huis willen nemen dan is dat ook mogelijk dankzij het feit dat hij niet alleen verstelbaar is, maar ook inklapbaar. De ViveGrace Laptopstandaard is in het zilver verkrijgbaar. Dit maakt de houder heel geschikt voor zowel privé als zakelijk gebruik.

2. LifeGoods Lichtgewicht Universeel Draagbaar

LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht - Universeel 10 tot 19 inch - Draagbaar - Aluminium - Zilver

Deze lichte laptopstandaard van zilver aluminium is geschikt voor ieder merk laptop, zolang deze een afmeting van minimaal 10 inch en maximaal 16 inch heeft. Maar dat is bij de meeste laptops het geval, dus dat zal zeker geen probleem zijn.

Voor mensen die vaak buitenshuis met hun laptop werken, is de LifeGoods een goede keuze aangezien de standaard eenvoudig in te klappen is. Door de antisliplaag die op de standaard zit, glijdt de laptop tijdens het gebruik niet weg. Er kan een gewicht van maximaal 4 kilo op deze standaard geplaatst worden.

3. Sirius Choice Universele Ergonomische Verstelbare laptopstandaard – Zwart

Sirius Choice Universele Ergonomische Laptopstandaard 10-17 inch - Verstelbare Laptop houder - Laptop Stand - Zwart

De Sirius Choice kan in hoogte versteld worden. Met keuze uit negen verschillende standen is deze laptophouder ook heel geschikt om te gebruiken als je staand wilt werken. De Sirius Choice is niet alleen geschikt om je laptop op te plaatsen. Ook e-readers, tablets of papieren boeken passen op deze multifunctionele laptophouder.

Doordat deze laptopstandaard opvouwbaar is, neem je hem ook gemakkelijk mee naar je flexibele werkplek op kantoor. De zwarte kleur is neutraal en past in ieder interieur, zowel zakelijk als thuis. 

4. Nexstand K2 – Zwart – Verstelbaar in 8 standen – Makkelijk opvouwbaar

NExstand K2

Door de goede hoogte waarop je de laptop in de standaard kunt plaatsen, kun je het beeldscherm zo stellen dat je een ergonomische werkhouding hebt. Ook het toetsenbord staat schuin, zodat je polsen een goede hoek hebben om te typen.

Mocht je een extra toetsenbord of muis willen aansluiten tijdens het werk op de laptopstandaard dan is dat geen probleem. De USB-poorten zijn vrij toegankelijk. Behalve dat de houder in acht standen gesteld kan worden, is deze ook op te vouwen. Dus geschikt om mee te nemen als je een paar dagen thuiswerkt.

5. Verstelbare Ergonomische Laptopstandaard

Beste laptophouder voor op reis

Ook deze laptopstandaard is geschikt voor andere apparaten dan een laptop. Gebruik hem dus niet alleen op je bureau als houder voor de laptop, maar ook tijdens het lezen van een boek of recepten op de e-reader of tablet. De standaard is opvouwbaar en heeft een antislip laag. Bovendien kun je de hoogte van de laptop als hij in de standaard staat, eenvoudig instellen. Neem de laptophouder overal mee naartoe in de bijgeleverde hoes. De zilveren laptopstandaard is licht van gewicht en het is dus geen extra belasting als je deze onderweg bij je hebt.

Laptopstandaard kopen: waar op letten?

laptopstandaard kopen

Waar let je op bij het kopen van een laptopstandaard? Voordat je een laptop aanschaft, is het goed om te bedenken waarom je de laptop nodig hebt. Wil je deze standaard op een bureau zetten, zodat je in de juiste houding achter je beeldscherm kunt zitten en gemakkelijk kunt typen? Of wil je deze in de keuken neerzetten om je recepten te lezen tijdens het koken?

Misschien gebruik je de laptopstandaard wel als je aan het gamen bent of films op je laptop kijkt. Voor alle activiteiten moet je natuurlijk een laptopstandaard hebben die helemaal past bij het doel wat je voor ogen hebt.

Kun je ‘m gemakkelijk meenemen?

Werk je niet alleen vanuit huis maar heb je ook een kantoor in een co-working space? Dan wil je de standaard waarschijnlijk graag meenemen als je een dag buiten de deur werkt. Zeker als je bovendien online vergaderingen hebt, waarbij de camera op de juiste hoogte moet staan. Dan is een laptopstandaard onmisbaar. Kies in dat geval voor een laptopstandaard die niet te zwaar is en die je bovendien ook gemakkelijk in je tas mee kunt nemen.

Let op het draagvermogen

Bij een lichte laptop is het over het algemeen geen probleem, deze kan zonder moeite op de meeste laptopstandaards staan. Maar bij grotere en zwaardere laptops moet je wel rekening houden met de capaciteit van de laptopstandaard. Er is niets zo vervelend dan het hebben van een instabiele standaard, als deze het gewicht van je laptop niet kan dragen. Let dus goed bij de aankoop op of in de omschrijving van het product vermeld is dat deze geschikt is voor het gewicht van je laptop.

De grootte van de laptop

Niet alleen het gewicht is belangrijk. Je laptop moet bovendien ook goed in de laptophouder passen. Op het moment dat deze aan beide kanten uitsteekt, kun je niet ongestoord werken, omdat je steeds op moet letten of je laptop nog wel stabiel op de standaard ligt. Kijk dus goed of de grootte van je laptop overeenkomt met de afmetingen van de laptopstandaard.

Helpt bij de juiste zithouding

Een ergonomische zithouding is belangrijk. Met een laptopstandaard kun je je zithouding tijdens het werken met je laptop optimaliseren. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, waarbij je keuze hebt uit een standaard waarbij het toetsenbord op afstand van je bureau staat. Dit is handig als je het toetsenbord niet altijd gebruikt, omdat je bijvoorbeeld met een grafische pen op het beeldscherm werkt. Maar als het toetsenbord wel op het bureau rust, is het belangrijk dat de laptop in de juiste hoekstaat. Zo kun je je polsen op een natuurlijke manier op het bureaublad laten rusten tijdens het typen. De belasting van de nek verminderd met 32% bij het gebruik van een standaard voor jouw laptop en het comfort verbetert met 21%. (Lindblad, 2004)

Het gebruik van de laptopstandaard

Niet iedereen wil zitten tijdens het werken met de laptop. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je op zoek bent naar een laptophouder voor als je staand werkt. In dat geval let je er op dat je een laptophouder hebt die je hoger dan 10 centimeter kunt instellen. In de meest ideale situatie heb je bijvoorbeeld een hoogte van 15 centimeter. Wil je afwisselend de laptophouder gebruiken als je zittend of staand werkt? Dan kijk je natuurlijk naar een laptophouder die in hoogte verstelbaar is, zodat je in iedere gewenste situatie je laptop op de gewenste hoogte kunt instellen.

Antislip en het wegwerken van kabels

Tot slot is het goed om te kijken of de laptopstandaard een antisliplaag heeft. Hierdoor kun je de laptop stevig en veilig in de laptopstandaard plaatsen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze onder het werken uit de standaard schuift. Moet je de laptop tussentijds opladen dan is dat ook geen probleem. Je kunt de kabels aan de achterzijde van de standaard eenvoudig wegwerken. En dankzij de hoogte waar je laptop opstaat, kan de laptop ook uitstekend ventileren.

Een goede laptophouder is onmisbaar

Of je nu thuis werkt, veel computerspellen speelt of regelmatig videovergaderingen hebt, in alle gevallen is het belangrijk dat je een goede zithouding hebt en dat je laptop op de juiste hoogte staat. Een laptopstandaard geeft niet alleen stabiliteit aan je laptop. Uit onderzoek is gebleken dat een goede laptophouder ook zorgt voor meer productiviteit tijdens het werken. Dit heeft onder andere te maken met een betere bloeddoorstroming. De houder zorgt voor een 17% hogere productiviteit volges Lindblad (2004). Genoeg redenen dus om te kiezen uit de top 5 van beste laptopstandaards van 2022.

Plaats een reactie