Beste Toetsenbord 2024

Beste toetsenbord 2024

Toetsenbord kopen? Er zijn veel verschillende soorten toetsenborden te koop – voor ieder wat wils. Maar welke is de beste voor jou? Hier vind je de beste qwerty toetsenborden van 2024. Of het nu een draadloze keyboard, een toetsenbord en muis set of een gaming toetsenbord is: hier vind je de beste voor jou!

Om fijn te kunnen werken of studeren wil je fijn kunnen typen. Dit doe je met een goed toetsenbord. Maar welke past bij jou? Dat vind je hier! Naar wat voor toetsenbord zoek je?

Beste toetsenborden 2024: per categorie

De beste toetsenborden van 2024 hebben we verdeeld per categorie. Zoek je een QWERTY-, gaming-, of misschien een toetsenbord en muis-set? Hieronder vind je de aller-beste!

Beste Gaming toetsenbord

Het beste gaming toetsenbord van 2024 is de Razer Huntsman V2 Tenkeyless (QWERTY). Deze is het beste beoordeeld door de analoge optische switches, polssteun en multimediatoetsen scoort deze Razer het beste uit de test.

Voor gamers is dit een perfecte keuze. De responstijd is minimaal, namelijk 0,2 ms. Hiermee ben je jouw tegenstander sneller af! De optische switches zijn erg licht om in te drukken. Weinig kracht en daarom een nog snellere reactie.

De polssteun maakt jouw polsen comfortabel tijdens een lange game-sessie. Deze heeft verlichting, net als het toetsenbord zelf. Met de meegeleverde Chroma software kun je deze verlichting geheel naar smaak aanpassen.

Klaar om de beste gamer van 2024 te worden? Bestel dit Razer toetsenbord het goedkoopst door hieronder de prijzen te vergelijken. Stop ‘m in jouw winkelwagentje en dan heb je hem vaak morgen al in huis!

Beste draadloze toetsenbord

Bij een draadloos toetsenbord heb je geen draden meer. Deze soort moet wel worden opgeladen zodra hij leeg is: met batterijen of een kabel. Het meest verkochte draadloze toetsenbord is de Logitech K270 Draadloos Toetsenbord (QWERTY). Met 222 reviews is deze beoordeeld met een 8,9 uit 10!

Het toetsenbord beschikt niet over USB-3 aansluitingen. Wel heb je tot 10 meter bereik dankzij de ontvanger. Zonder installatie geschikt voor iedere Windows laptop of dekstop! Ook zijn er snelle toetsen voor media als muziek, e-mail en andere applicaties. Ook is dit toetsenbord goed bestand tegen morsen van drinken en kruimels.

Beste mechanische toetsenbord

Een mechanisch toetsenbord is een toetsenbord waarbij elke toets op het bord een schakelaar heeft die de aanslag registreert, in plaats van dat dit via één schakelaar gaat. Dit is handig bij het spelen van games, omdat jouw toetsaanslagen zo sneller worden geregistreerd. Het beste mechanische toetsenbord is de Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard Zwart QWERTY, te koop voor slechts 68,- bij Coolblue.nl!

Weggelegd voor de echte gamers is deze Logitech G413 uitgerust met Romer-G switches onder de toetsen waardoor je de toets niet helemaal hoeft in te drukken om de aanslag te laten registeren. Zo worden jouw aanslagen éxtra snel geregistreerd.

Beste ergonomisch toetsenbord

Met een ergonomisch toetsenbord weet je zeker dat je bij veel typen geen last gaat krijgen van jouw polsen of handen. Doordat het toetsenbord als het ware uit elkaar is getrokken behouden jouw handen een natuurlijke positie bij het typen. Het beste ergonomische toetsenbord is het Microsoft Ergonomisch Toetsenbord (Qwerty).

Door het draad worden jouw typ aanslagen direct doorgegeven en zit hier geen vertraging in. Ook hoef je het toetsenbord niet op te laden. Je hoeft je dus nooit druk te maken dat je niet kunt werken. Ook zit er een numeriek toetsenblok op zodat je snel cijfers kunt typen.

Beste Apple toetsenbord

Met een Apple toetsenbord heb je de Apple-functies als Command en Option binnen handbereik. Het best verkochte Apple toetsenbord is het Apple Magic Keyboard met numeriek toetsenblok (QWERTY). Dit Apple toetsenbord is één van de meest gekozen toetsenborden van 2024. Hierdoor weet je zeker dat je een van de beste op de markt koopt.

Met een numeriek toetsenbord is het handig om snel achter elkaar cijfers te typen. Daarnaast zit er een schaarmechanisme onder de toetsen, waardoor lang typen fijn is. Zelf typ ik op dit moment ook op een Apple toetsenbord met numeriek toetsenblok.

Dit is ook een draadloze variant. De batterij gaat op volle lading een maand mee. Hierdoor profiteer je van slechts 12 keer opladen per jaar!

Beste Logitech toetsenbord

Toetsenborden van het merk Logitech zijn vaak professionele gaming toetsenborden. Het beste toetsenbord van het merk Logitech is de

Beste toetsenbord iPad

Ook voor een iPad kun je een toetsenbord(hoes) kopen. Dan typ je zoals je gewend bent op een laptop, maar dan op jouw iPad. Het beste iPad toetsenbord is de

Beste toetsenbord en muis

Ben je ook toe aan een nieuwe muis? Dan is een toetsenbord en muis set een goede keuze. Het best verkochte toetsenbord en muis-set is de

Beste AZERTY toetsenbord

Een AZERTY toetsenbord wordt in België gebruikt. Deze hebben een andere indeling dan de Nederlandse standaard. Het meest verkochte AZERTY toetsenbord is de

Beste QWERTY toetsenbord

QWERTY is de Nederlandse standaard voor de inrichting van een toetsenbord. Het beste QWERTY toetsenbord is de

Overzicht merken toetsenborden

Er zijn veel verschillende merken toetsenborden. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welk merk voor jou het beste is. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire merken in 2024. Voor welk merk kies jij?

Aankoopgids: hoe een toetsenbord kopen?

Een toetsenbord kopen doe je niet iedere dag. Toch is dit een hele belangrijke keuze, want jouw handen zullen veel tijd op het toetsenbord besteden. Wat typt het fijnste, snelste en welke is het meest ergonomisch? Waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een toetsenbord vind je hieronder!

Naast de centrale rol bij zowel tekstinvoer als gaming, hebben toetsenborden een enorme impact op onze algehele computerervaring. Met de juiste kunnen we sneller en nauwkeuriger typen, met minder vermoeidheid.

Toetsenbord-schakelaars

We werken vaker met toetsenborden dan met vrijwel elk ander stuk computerhardware. En toetsenborden hebben verschillende soorten mechanismen, schakelaars genaamd, die bepalen hoe typen op een toetsenbord voor de gebruiker aanvoelt. Dat betekent dat typen op verschillende toetsenborden heel verschillende ervaringen kunnen zijn.

Toetsenborden hebben met name verschillende tactiele kenmerken – zaken als toetsaanslag, bodemacties, reactievermogen en de hoeveelheid kracht die nodig is om een ​​toetsaanslag te registreren – die allemaal leiden tot verschillende ervaringen. Een toetsenbord dat voor de een goed aanvoelt, kan voor de ander verschrikkelijk zijn.

Er zijn veel soorten toetsenbord schakelaars, maar siliconen dome-, schaar- en mechanische schakelaars zijn de meest voorkomende. Elk heeft zijn sterke en zwakke punten. Houd er rekening mee dat er grote variatie kan zijn tussen toetsenborden die met dezelfde mechanismen zijn gemaakt, en dus kan het nuttig zijn om ervaring op te doen met een toetsenbord voordat je ‘m koopt.

Layout

De meeste toetsenborden gebruiken vergelijkbare lay-outs met dezelfde sets basistoetsen. Waaronder:

  • Tekentoetsen: alfabetische, numerieke en interpunctietoetsen
  • Modificatietoetsen: Shift, Ctrl (control), ALT, Fn (functie)
  • Systeemtoetsen: ESC (escape), PrtScn (Print Screen)
  • Bewerkingstoetsen: Enter, Delete, Backspace
  • Navigatietoetsen: pijltjes, Home, End, PgUp (Page Up) en PgDn (Page Down)
  • Functietoetsen: volume, helderheid van het scherm en andere

Er kunnen variaties zijn op deze basis layouts. Apple-toetsenborden gebruiken bijvoorbeeld Cmd- (opdracht) en Option-toetsen, en veel nieuwere toetsenborden bevatten Windows en speciale menuschermen om specifiek met Windows 10 te werken. Sommige toetsenborden hebben ook numerieke toetsenborden om het invoeren van numerieke gegevens sneller en efficiënter te maken.

Als je een toetsenbord koopt in Nederland zie je de “QWERTY”-lay-out. Dat zijn de toetsen in een regel linksboven op het toetsenbord en het definieert ook de rangschikking van de rest van de alfabetische toetsen. Het Dvorak-toetsenbord biedt een ander arrangement dat kan zorgen voor sneller en nauwkeuriger typen, maar het is niet erg populair geworden.

Sommige fabrikanten voegen extra toetsen toe om andere functies te bedienen, zoals multimediatoetsen voor het bedienen van audio- en videoweergave, extra knoppen voor het bedienen van het systeem, zoals slaap- en aan/uit-knoppen, en meer.

Ergonomisch of standaard?

Typen is een taak die we vaak uren achter elkaar uitvoeren. Dit kan een variatie aan problemen veroorzaken, variërend van eenvoudige vermoeidheid tot last van gewricht en spier.

Daarom maken toetsenbord fabrikanten ergonomische modellen die zijn ontworpen om je te dwingen de handen in hoeken te houden die comfortabeler zijn en die stress verminderen. Deze ontwerpen kunnen variëren van het eenvoudig veranderen van de hoek van een toetsenbord zodat de handen en polsen in een natuurlijke hoek blijven tot het splitsen van het toetsenbord om de handen en polsen in een “v”-vorm te houden.

Draadloos of bedraad?

Het verschil tussen een draadloos en bedraad toetsenbord ligt misschien voor de hand. Maar er zijn meerdere dingen om rekening mee te houden. Want het verschil zit hem zeker niet enkel in een draad of niet!

Het is fijn als je jouw toetsenbord over je bureau kunt bewegen zonder dat je rekening hoeft te houden met een draad. Ook kun je zo vanaf enkele meters afstand jouw laptop of computer bedienen. Maar toch hebben draadloze toetsenborden nadelen. Hier volgen er een aantal!

  1. Een draadloos toetsenbord heeft stroom nodig. Dit betekend oplaadbare batterijen of via USB-kabel opladen.
  2. Latency: vooral belangrijk voor gamers, want bij draadloze opties zit er meer vertraging tussen het indrukken van de toets en het daadwerkelijk binnenkomen van het signaal. Wil je gamen met jouw toetsenbord – en de tegenstander te snel af zijn? Kies dan voor bedraadde opties!
  3. Radiofrequenties: een draadloos toetsenbord gebruikt een frequentie om de signalen door te sturen, maar sommige gebruiken dus signalen die andere (vaak op 2,4 GHz) apparaten ook gebruiken. Hierdoor kan het signaal storen.

Ben je niet zo van het gamen? Dan is een draadloos toetsenbord de meest gekozen optie tegenwoordig. Alhoewel ik zelf een fan ben van bedrade toetsenborden, is het natuurlijk persoon afhankelijk wat jij het fijnste vind werken.

Verlichting of niet?

Werk je veel ’s avonds of op plekken met weinig (dag)licht? Dan is een toetsenbord met verlichting erg makkelijk. Zo kun je goed zien wat je typt, ook bij weinig licht. Ook voor gamers kan dit erg handig zijn. Zo zijn sommige gaming toetsenborden voorzien van LED-verlichting die je zelf kunt aanpassen. Vaak zijn dit de Razor-producten. Zo stel je ook een kleur in voor jouw muis!