Camera Cover kopen? Bekijk de beste camera covers van 2022!

Camera cover kopen? In dit artikel leer je alles over het beschermen van jouw privacy achter je laptop met een cover voor de webcam.

Wat is een camera cover?

Een camera cover voorkomt dat er beelden van jezelf naar hackers gestuurd kunnen worden. De camera cover plaats je over de camera van de laptop. Met het schuifje dat erop zit, bepaal je zelf of je de lens van de camera wel of niet afdekt. Op deze manier geef je met een eenvoudige beweging toegang tot de camera, zonder dat je de lens bijvoorbeeld afplakt.

Iedere laptop heeft een ingebouwde camera in het beeldscherm. Deze camera schakel je via de instellingen van je laptop uit. Of misschien gebruik je de camera wel tijdens online meetings en live gamen. Je hebt dan niet eens in de gaten dat de camera permanent geactiveerd is. Hierbij wil je natuurlijk dat de camera alleen maar aan gaat op het moment dat het ook echt nodig is. Helaas werkt dat in de praktijk niet altijd zo. Onder hackers zijn camera’s een veel gebruikte manier om toegang tot jouw laptop te krijgen. Hierbij installeert men bijvoorbeeld malware op je computer. Je hebt dan soms niet eens in de gaten dat je computer en camera gehackt zijn. Vervolgens worden ongevraagd opnames gemaakt die tegen je gebruikt kunnen worden.

Verschillende types camera covers

De meeste camera covers zijn een millimeter dik. Je ziet dus eigenlijk nauwelijks dat er een camera cover aanwezig is. De camera cover is van aluminium of kunststof. Beide materialen zijn heel licht, waardoor je ook wat dat betreft nauwelijks merkt dat deze over de camera zit. De meesten zijn ovaalvormig, maar je kunt ook kiezen voor een rechthoekig model. Met de plaklaag die op de achterkant van de camera cover zit, bevestig je het afdekplaatje gemakkelijk op je laptop. Uiteraard bedekt dit plaatje de lens niet, zodat je altijd een duidelijk en helder beeld houdt.

Alleen geschikt voor mijn laptop?

Niet alleen je laptop heeft een camera. Ook een smartphone en bijvoorbeeld een tablet zijn voorzien van een camera. En ook deze apparaten kunnen gehackt worden. Om te voorkomen dat mensen via je telefoon ongevraagd met je mee kunnen kijken, plaats je ook een camera cover op je smartphone en tablet. De meeste camera covers zijn universeel. Dat wil zeggen dat deze op ieder merk device passen. Extra handig dus als je laptop, smartphone en tablet niet allemaal van hetzelfde merk zijn. En je toch met een aankoop een setje camera covers wilt aanschaffen voor de verschillende merken devices in het huishouden.

Waar let ik op bij de aankoop van een camera cover?

De meeste camera covers zijn universeel, maar het is mogelijk dat je een camera cover tegenkomt die niet geschikt is voor de nieuwste modellen laptops of MacBooks. Let dus bij de omschrijving goed op wat hierover vermeld staat.

De kleur is ook belangrijk bij de aankoop. Sommige camera covers koop je in neutrale kleuren als wit, zwart of zilver. Wil je liever een kleurrijke cover dan kies je de merken die camera covers leveren in andere kleuren.

Vaak bestaat de verpakking uit meerdere aantallen, bijvoorbeeld drie of vijf. Dat is voordelig als je op zoek bent naar een camera cover voor meerder laptops in huis, of ook voor het bedekken van de camera van je smartphone of tablet.

Heb je een opstaande of uitstekende lens, dan kan het zijn dat een camera cover hier niet overheen kan schuiven.

De camera cover van je keuze bestel je snel en gemakkelijk online. Omdat het een klein en dun pakketje is, past het eenvoudig door de brievenbus. Zorg dat onbevoegden geen toegang meer hebben tot de beelden van je camera en bestel daarom vandaag nog de beste camera cover voor laptop.

Kies je de nummer 1 uit onze top 3, dan heb je niet alleen een heel soepel werkende schuif die stevig op je laptop blijft zitten. Je weet ook nog eens zeker dat deze op iedere device past die je in huis hebt, dus ook op een MacBook.

Wat is de beste camera cover?

De beste camera cover van 2022 is de GBG Webcam Cover. Op het eerste oog denk je dat de camera covers op elkaar lijken, maar toch zijn er onderling genoeg verschillen om op te letten bij de aankoop. Kies daarom een van de camera covers uit onze top 3:

1. GBG Webcam Cover

Dit is met recht de beste camera cover te noemen. De verpakking bestaat om te beginnen al uit zes stuks, zodat je al voor een groot deel van je apparaten een cover in huis hebt met een bestelling. Je brengt de camera cover eenvoudig aan dankzij de plakstrip.

Het is een simpel ontwerp, maar het doet precies wat het moet doen, namelijk je camera afdekken. De handige schuif verplaats je soepel op het moment dat je de cameralens wilt bedekken of juist vrijmaakt.

De cover is dun, waardoor hij niet alleen op de laptop en MacBook past, maar ook heel geschikt is voor het bedekken van de camera van de smartphone. De GBG Webcam Cover is verkrijgbaar in de kleur zwart of wit.

2. Nomfy Webcam Cover

Bij Nomfy krijg je vijf camera covers in een bestelling. Deze zijn van zwart kunststof en vallen daardoor nauwelijks op als je ze op een donkere laptop plaatst.

De ovaalvormige schuifjes zijn 10 x 20 millimeter en blijven prima zitten dankzij de goede plakstrip.

De universele webcam cover is niet alleen geschikt als toepassing op de laptop, maar ook voor je mobiele telefoon of tablet.

3. Duurzame WebcamCover IN-VI

Ben je op zoek naar een langwerpig model camera cover, dan is de Webcam Cover IN-VI iets voor jou. 35% is gemaakt van het natuurlijke materiaal stro, de overige 65% is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Behalve dat je een duurzame camera cover krijgt, heb je ook gegarandeerd privacy.

De camera cover weegt 2 gram en is dus heel licht. Houd er wel rekening mee dat deze cover alleen geschikt is voor op de laptop of op de tablet. De duurzame cover past niet op je smartphone. In een verpakking zitten drie stuks.

2 gedachten over “Camera Cover kopen? Bekijk de beste camera covers van 2022!”

Plaats een reactie